* ПОЛЕЗНИ за ЗДРАВЕТО и КРАСОТАТА природни продукти за всяка възраст и всеки ден. * Най-добрите природни източници на здраве и красота. * Изберете най-подходящите за вас от нашата пълна гама от хранителни добавки и козметика! *

Forever A-Beta-CarЕ / Форевър А-бета-кеър

 !!!   В Н И М А Н И Е  !!! 
✘  Продукт, отпаднал от асортимента

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

Непрекъснато четем и слушаме за свободните радикали и колко вредни са за нашето здраве. Малко от нас знаят какво точно представляват те и защо трябва да се пазим от тях. И макар наименованието им да звучи по-скоро като политическа партия, свободните радикали всъщност са нестабилни атоми или молекули, които нашият организъм произвежда при процесите на обмяна на веществата. Основен виновник за образуването им е иначе жизненоважният кислород. 
Свободните радикали представляват увредени молекули с един липсващ електрон, които се сблъскват със стабилни молекули в опит да си възвърнат липсващото равновесие. Когато един свободен радикал отнеме електрон от стабилна молекула, тя на свой ред става нестабилна и се превръща в нов свободен радикал. Така в клетката настъпва верижна реакция, която може да се повтори милиони пъти само в рамките на един ден. Този непрекъснат процес на окисляване уврежда протеините и клетъчните мембрани, нарушава естествените защитни механизми на клетката и засяга дори генетичния носител – клетъчната ДНК. В резултат от този процес тялото ни става по-уязвимо, старее по-бързо и клетките му биват увреждани.
Някои свободни радикали се образуват в резултат на естествения метаболизъм. Други се произвеждат от имунната система, за да се бори с тяхна помощ срещу вируси и бактерии. Но външни фактори като стрес, замърсяване на околната среда, лъчения, цигарен дим, лекарства, възпалителни процеси, ударни физически натоварвания и др. са причина за натрупване на свободни радикали в количества, с които тялото не може да се справи. 

Въпреки че организмът има изработени механизми за неутрализиране на агресивните молекули, когато външни фактори причинят прекомерно производство на свободни радикали, тялото ни се предава. Макар че окисляването не може да бъде напълно спряно, съществуват вещества, които могат да овладеят процеса. Те се наричат антиоксиданти и представляват молекули, които взаимодействат със свободните радикали, без да бъдат увреждани както обикновените съединения. Антиоксидантите „даряват“ на нестабилните молекули един от своите електрони, без да нарушават собствения си баланс. Така прекъсват верижната реакция, преди да бъдат увредени жизненоважни молекули.
В организма съществуват няколко ензимни системи, които се борят със свободните радикали, но сред основните антиоксиданти са витамин Е, бета-каротин и селен. Тялото ни не произвежда тези вещества и затова те трябва да се набавят с храната.

ФЛП ви предлага „Форевър А-бета-кеър“ – незаменима формула от основно значение, съчетаваща витамини А (бета-каротин) и Е плюс микроелемента селен.

Витамин А допринася за нормално зрение, за процеса на специализация на клетките и за нормално протичане на метаболизма на желязото. Той съдейства за поддържане на лигавиците, кожата и имунната система в нормално състояние. „Форевър А-бета-кеър“ е специално създадена хранителна добавка, доставяща витамин А на организма под формата на бета-каротин, който организмът превръща във витамин А в тънкото черво по време на храносмилането при необходимост.

Витамин Е е мастно разтворим и е отлична добавка за здрава кожа. Той също така предпазва витамин А и незаменимите мастни киселини от окисляване в клетките на тялото. Смята се, че играе роля в защитата на клетъчните мембрани от вредното влияние на свободните радикали.

Третият член на това удивително трио е микроелементът селен. Той е един от най-мощните антиоксиданти и действа синергично както с витамин Е, така и с бета-каротина. Има полезно влияние върху косата, ноктите, имунната система и щитовидната жлеза. Неотдавнашни изследвания показват, че селенът е много важен за здравето на мъжа.

Тази удобна комбинация от важни хранителни съставки е една от най-добрите добавки за оптимално здраве.

СЪСТАВКИ в една капсула
Витамин А (като бета-каротин) 7.5 mg
Витамин Е (като D-алфа токоферол) 67 mg
Селен (като L-селенометионин) 25 mcg
Рафинирано соево масло, желатин, глицерин, пчелен восък, пречистена вода, розмарин на прах, морковено масло, соев лецитин, екстракт от тъмен рожков.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
По една гел капсула дневно.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Мощен антиоксидант.
  • Допринася за здрава кожа.
  • Подкрепя кръвообращението.

Код: 054                        ПОРЪЧАЙ  
100 гел капсули
Цена:  61.27 лв.   


За повече информация относно фирмата и продуктите, за включване в нашия екип
или за поръчка на продукти, моля - свържете се с мен!
Мариана Хитова, СФБ регистрационен ID № 359000025935

За контакти - чрез формуляра за връзка на блога, на e-mail адрес: mariana_hitova@abv.bg 



Няма коментари:

Публикуване на коментар